MAKLUMAN HEBAHAN UNTUK PROGRAM “USAHAWAN FRANCAIS” : LANGKAH BERMULA

Adalah dimaklumkan bahawa Pusat Keusahawanan UniSZA akan mengadakan Program Kesedaran Keusahawanan Francais khusus untuk mahasiswa tahun akhir UniSZA. Program ini bukan sahaja untuk memberikan pengetahuan dan pendedahan kepada bakal graduan tentang Perniagaan Francais, tetapi juga dapat meningkatkan potensi mahasiswa untuk dilatih oleh pemilik-pemilik perniagaan Francais, tetapi juga dapat meningkatkan potensi mahasiswa untuk dilatih oleh pemilik-pemilik perniagaan francais yang telah mantap. Ianya di bawah penyeliaan PNS Academy (Agensi di bawah Kementerian Kewangan di perbadankan di bawah Skim Francais Muda 2014).
<p style="text-align: justify;">Program ini merupakan kombinasi ceramah penerangan dan dialog terbuka dengan lima wakil syarikat Francais. Database yang terdiri daripada mahasiswa yang hadir dan berminat untuk menyertai perniagaan jenis francais ini akan dibangunkan dan kepada mereka yang layak, mereka dicadangkan untuk mengikuti latihan amali di bawah skim tersebut selama 3 hingga 6 bulan sebelum PNS Academy mencadangkan pembiayaan memulakan perniagaan yang dipilih. Program akan diadakan sepertimana ketetapan berikut:-</p>

<table border="0">
Ceramah oleh Dr. Suhaimi Sulaiman
Head PNS Academy</td>
<td valign="top">11.30 pagi :</td>
<td>Dialog Peluang-peluang latihan dan pembukaan Francais oleh :
i) Secret Receipe
ii) Mc Donald
iii) Mr Klean
iv) Azla Management (Roti pital)
v)  Arjuna Village (Asam pedas Melaka)</td>
</tbody>
</table>
Untuk keterangan lanjut sila hubungi Pusat Keusahawanan pelajar di talian 09-6688914.